Nove informacije izlaze na vidjelo, misterija o nestalom Splićaninu sve veća

by nedim
| 20:06

Peti je dan potrage za Matejem Perišem iz Splita koji je nestao u Beogradu.

Izvor za Blic ispričao je što su mladići radili na dan nestanka.

“Mladići su došli u stan u 17:50, koji se preko Bookinga izdaje na dan, a nestali Matej bio je taj koji je bio veoma raspoložen i pričljiv. Rezervacija je glasila na njega, pa je on uzeo ključeve od stana i daljinski od garaže. Došao je s još tri prijatelja, a tri njihova druga prijatelja bila su smještena negdje u blizini”, kaže čovjek.

“Pričao je o Splitu i kako vozi brodove s turistima. Veoma prijatni i veseli momci. U međuvremenu tražili su peglu kako bi ispeglali košulje, spremali su se za grad. Negdje oko 22, 22:30 napuštaju stan i odlaze u grad. Sutradan od njih čujem priču da im je prijatelj nestao i da se nadaju da je s nekom djevojkom”, kaže čovjek.

Kako je dodao za Blic, Matejevi prijatelji su oko 18 sati 31.12. prijavili nestanak.

“Bili su veoma utučeni od kada se Mateju gubi svaki trag. Nakon prijave nestanka oni su već oko 22 sata uoči dočeka Nove godine došli u stan, vidno potreseni i s njima su došla i ta tri prijatelja”, kaže izvor i dodaje:

“Rekli su da su prošli poligrafsko testiranje i dva puta su dolazili inspektori kako bi razgovarali s njima. Oni su se jučer oko 11 sati vratili u Split”, dodaje.

ruštvo u kojem je (Matej) bio naručivalo je velike količine alkohola. Uzeli su četiri flaše viskija, šest flaša vina… Bilo je tu svega i svačega. Bili su bučni i zato ih je obezbjeđenje i smirivalo s vremena na vrijeme – ispričao je Blicu ovaj očevidac.

Izvor Blica tvrdi da je bilo “i više nego očigledno” da su svi pod uticajem alkohola i da treba voditi računa o njihovom ponašanju.

– Koliko čujem, oni su Matejev nestanak prijavili tek sutradan oko 18 sati, iako je on nestao još u 2.30 – kaže sagovornik Blica.

Jedna od pretpostavki koja se ovih dana pojavila u medijima jeste da je Matej Periš pod uticajem alkohola izašao iz “Gotika” u hladnu decembarsku noć bez jakne, samo u majici kratkih rukava, i da je počeo da trči kako bi se malo otreznio.

Prema toj teoriji, mladić je uskoro postao dezorijentisan, čime se objašnjava njegovo čudno ponašanje na snimcima zabilježenim nadzornim kamerama, na kojima se vidi kako ispod Brankovog mosta pokušava da uđe u taksi iako je u tom trenutku samo 200 metara udaljen od “Gotika”.

– On je dugo trčao, možda i oko sat vremena. Možda je mislio, ako je konzumirao alkohol ili šta već, da će za tih sat vremena doći sebi – kazao je danas Slobodan Mišković, bivši inspektor za otmice i iznude.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavijesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.