Crna Gora na nogama: Danas na Cetinju skup visokog rizika

by nedim
| 12:36
  •  
  •  
  •  
  •  

Na Cetinju , prijestolnici Crne Gore, od jutros se okupljaju građani, a među njima je i mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Okupljeni nose transparente s porukama “Lovćen neće pasti”, “Crnogorska crkva u Cetinjskom manastiru”, “Odustanite, ne brukajte se”, “Tri put ura za izdajnike” i drugim.

Kako piše portal cdm.me, cilj protesta kod Lovćenske vile je poslati građansku poruku o tome da Cetinje nije mjesto za ustoličenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve, najavljenog za 5. septembar.

Grupa građana Cetinja je u pozivu na okupljanje poručila da je cilj okupljanja „poziv da odustanu od namjere da podanika anticrnogorske politike ustoliče na prijestolu Sv. Petra“.

„Mi to svetogrđe nećemo dozvoliti, ma koju cijenu platili“, poručili su.

„Cetinje nije postalo gnijezdo slobode čekajući da okupatori i domaći izdajnici odstupe, no, srčano braneći ideale koji su Crnu Goru održali kroz vijekove“, dodali su.

Jutros je oko Cetinjskog manastira postavljena ograda, a u krug manastira ušlo je više policijskih vozila.

Američka ambasada upozorila je državljane SAD-a da izbjegavaju područje demonstracija i da prate lokalne medije.

Joanikije će na mjestu mitropolita zamijeniti preminulog Amfilohija.

Iako je do tog događaja ostalo još dvije sedmice, brojni građani Crne Gpre, koji su uglavnom i zagovornici Mila Đukanovića, odlučili su proteste napraviti već danas. No, to nije čudno jer tenzije povodom ovog događaja u Crnoj Gori traju već sedmicama, a očekuje se da će ustoličenje biti događaj od visokog rizika.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.