Lionel Messi je i zvanično novi igrač PSG-a

by Tuzla Info
| 17:00

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi (33) je novi igrač PSG-a, potvrdio je francuski klub na društvenim mrežama.

Messi je danas stigao u Pariz na ljekarske preglede i potpisivanje ugovora. Transfer je videoklipom potvrdio i PSG najavljujući da će napad najtrofejnijeg francuskog kluba biti pojačan legendarnim Messijem.

Iako finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, L’Equipe je ranije otkrio da je Messi dogovorio dvogodišnju saradnju, uz mogućnost da se produži na još jednu godinu, a Argentinac će po sezoni primati oko 35 miliona eura.

Isti izvor naveo je da je Messi odbio uzeti broj 10 od Neymara i da je spreman igrati u dresu s brojem 19, a u redove Parižana stigao je kao slobodan igrač nakon isteka ugovora s Barcelonom.

Dovođenjem Messija, PSG je formirao možda i najubojitiji napad koji smo imali priliku da gledamo u svijetu nogometa. Fantastičan trio će uz Argentinca činiti još Kylian Mbappe i Neymar, a kada tome dodamo ostale zvijezde, jasno je da su Parižani stvorili najjači tim makar “na papiru”.

Već tokom ovog ljeta dovedeni su Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum, Sergio Ramos i Gianluigi Donnarumma, a otkupljen je i Danilo Pereira iz Porta, tako da navijači PSG-a bolji prelazni rok nisu mogli ni zamisliti.

Messi je u omladinske kategorije Barcelone stigao 2000. godine iz Newell's Old Boysa, te je čitavu dosadašnju profesionalnu karijeru proveo u dresu Katalonaca.

Za Barcu je u 778 nastupa upisao 672 pogodaka i 305 asistencija, a od 1. jula ove godine je bio slobodan igrač.

U dresu Barcelone osvojio čak 34 trofeja od kojih su najznačajniji deset titula prvaka Španije, te četiri Lige prvaka, a rekordnih šest puta je dobio Zlatnu loptu – priznanje za najboljeg nogometaša svijeta.

 

 

Tuzlainfo/Klix.ba