Fudbalski savez Danske saopštio nove vijesti o zdravstvenom stanju Eriksena

by nedim
| 12:39
  •  
  •  
  •  
  •  

Fudbalski savez Danske saopštio je da se Kristijan Eriksen nalazi u bolnici i da je u stabilnom stanju.

– Razgovarali smo jutros sa Kristijanom. Pozdravio je saigrače. U stabilnom je stanju, a još jedno vrijeme će provesti u bolnici radi daljih ispitivanja – saopšteno je iz Saveza.

– Želimo da se zahvalimo svima na porukama podrške – navijačima, igračima, kraljevskim porodicama Danske i Velike Britanije, klubovima, savezima… Ohrabrujemo sve da šalju poruke podrške, a mi ćemo se potruditi da te poruke dođu do Kristijana i njegove porodice.

Utakmica između Danske i Finske prekinuta je juče u 43. minutu nakon što je Eriksen pao na teren.

Sjajnom reakcijom kapitena Simona Kjera i medicinske ekipe odličnom vezisti je spašen život.

Poslije reanimacije transportovan je u bolnicu, a utakmica je nastavljena nakon nekoliko sati.

Direktor Intera Đuzepe Marota u razgovoru za italijanski Sky kazao je da se danski fudbaler javio saigračima iz milanskog kluba.

– Gledali smo slike tokom prenosa koje su sugerisale da se događa nešto dramatično. Viđali smo nažalost slične scene i na italijanskim terenima. Eriksen je poslao poruku u našoj WhatsApp grupi što potvrđuje vezu između igrača. Optimisti smo u pogledu Kristijanovog stanja, dansko osoblje nam je reklo da je situacija pod kontrolom. Ne mogu da ulazim u detalje i određujem zasluge. Najviše što mogu da kažem je da je Eriksen odgovorio pozitivno, intervencija Simona Kjera i ljekara bila je veoma važna – istakao je Marota.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.