U vezi navoda anonimnog pisma: Tužioci Tužilaštva KS na KCUS-u

by nedim
| 15:53
  •  
  •  
  •  
  •  

0504 kcus

Tužioci Tužilaštva KS u poslijepodnevnim satima došli su na KCUS. Cilj ove “posjete” je istraga u vezi sa korištenjem respiratora nabavljenih putem “Srebrene maline”, a uslijedila je nakon što se u javnosti pojavilo pismo doktora sa DCUS-a u kojem se govori da se ovi uređaju ne mogu koristiti u jedinicama intenzivne njege, piše Oslobođenje.

Nakon što su mediji objavili ovo pismo uslijedio je, između ostalih, sastanak glavnih tužiteljica BiH Gordane Tadić i JS Sabine Sarajlije, na kojem je dogovoreno da Tužilaštvo KS otvori predmet u vezi sa navodima iz ovog pisma (kolokvijalno nazvano drugo pismo).

Za njega je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović kazala da se radi o internom dopisu upućenom direktoru Kliničkih disciplina Nerminu Granovu i šefici Anesteziologije Ameli Katici Mulalić, u kojem doktori ukazuju na određene probleme, čije je otklanjanje već počelo.

Mediji su već počeli špekulisati i o tome kojem tužiocu je pripala ova istraga, tako se spominju imena Mladena Vukojičića i Sanjina Bogunića. Međutim, iz Tužilaštva KS nisu željeli čak ni potvrditi informaciju o upućivanjhu tužilaca u KCUS.


(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.