Uspješna akcija: 1.000 ekološki zbrinutih aparata u Bosni i Hercegovini

by nedim
| 18:31

Gorenje Commerce d.o.o. ovlašteni uvoznik i distributer „Gorenje“ proizvoda za Bosnu i Hercegovinu i firma ZEOS eko-sistem d.o.o. ovlašteni operater sistema od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma BiH za postupanje sa otpadom električnom i elektronskom opremom, za sve kupce novih Gorenje aparata u Gorenje STUDIJIMA u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici i Banja Luci su omogućili da prilikom povrata starog aparata „1 za 1“ po sistemu „staro za novo“, kupcu novog aparata besplatno preuzmu stari aparat na adresi isporuke novog, te besplatno, sigurno i ekološki zbrinu stari aparat kroz proces reciklaže.

Kako kažu iz ove dvije kompanije, na ovaj način žele skrenuti pažnju bosanskohercegovačkih potrošača na važnost odgovornog postupanja sa aparatima nakon njihovog prestanka upotrebljavanja i podizanju svijesti stanovništva kako stari aparati ne bi završavali na nepredviđenim mjestima i dodatno ekološki ugrožavali prirodu i životnu sredinu.

Osim toga Gorenje nastoji da u ovoj ekološkoj akciji kupcima u vlastitim Gorenje STUDIJIMA ponudi i dodatne popuste za kupovine energetski efikasnijih aparata, gdje najbolji aparati sa najvišim energetskim razredima sežu i do A+++-20% i štede više energije i do 50% u poređenju sa istim aparatom A energetskog razreda. Gorenje će, svakom kupcu u svojim maloprodajama koji prilikom kupovine novog energetski efikasnog aparata i tom prilikom preda stari aparat, odobriti “Eko popust” na kupovinu novog aparata u iznosu 5% ili 3% od maloprodajne cijene u zavisnosti od energetskog razreda novog kupljenog aparata.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.