Poziv učenicima iz TK-a: Prijavite se na takmičenje za mlade inovatore

by nedim
| 20:34

U cilju promocije mladih inovatora i unapređenja njihovih inovacija u oblastima korištenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske efikasnosti, CRP Tuzla organizuje regionalno takmičenje inovatora „Inovativnim umom do pametne energije“.

– Pozivamo sve mlade inovatore ili ekipe inovatora, učenike osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu (BiH) i Brodsko-posavskoj županiji (HR) da se prijave na takmičenje i osvoje zanimljive nagrade. Dvadeset takmičara čije su prijave osvojile najveći broj bodova (10 iz Tuzlanskog kantona (BiH) i 10 iz Brodsko-posavske županije (HR)) će dobiti nagrade i priliku za daljnje unapređenje svojih inovacija, kroz praktičan rad na sedmodnevnom kampu mladih inovatora koji će se održati u drugoj polovini juna 2018. godine, na području Brodsko-posavske županije – istakli su organizatori.

Pored druženja na kampu, mladi inovatori će dobiti:

– Certifikat za učešće na ovom takmičenju;
– Medalje i diplome za plasman u 20 najboljih inovatora na regionalnom takmičenju;
– Promotivne majice, kape, bilježnice, olovke i solarni ruksak za svakog učesnika;
– Materijale i alate potrebne za unapređenje prijavljene inovacije;
– Stručnu pomoć (eksperti potrebnih profila) prilikom rada na unapređenju inovacija;
– Mogućnost izlaganja svojih inovacija na festivalima mladih inovatora, koji će biti održani u martu 2019. godine u Brodsko-posavskoj županiji (HR) i u aprilu 2019. godine u Tuzlanskom kantonu(BIH).

Prijave na takmičenje do 20. decembra 2017. godine.

Više informacija o takmičenju pogledajte OVDJE.

Takmičenje se organizuje u okviru projekta PAMETNE ŠKOLE u saradnji između Centra za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavske županije, udruženja Zelena akcija iz Zagreba i Brodskog ekološkog društva – BED iz Slavonskog Broda.

(Tuzlainfo.ba)