Entitet RS: Sedam birališta nije otvoreno, pronađeni označeni glasački listići

by nedim
| 9:38

Iz Štaba Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Izbori 2022” koji prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj (RS) na dan opštih izbora u Bosni i Hercegovini saopšteno je da se proces glasanja u ovom bh. entitetu odvija mirno, bez incidenata.

“Od 2.140 biračkih mjesta na području Republike Srpske, njih sedam još nije otvoreno. Radi se o po jednom biračkom mjestu na području Policijske uprave Prijedor, PU Zvornik i PU Banjaluka i četiri biračka mjesta na području PU Bijeljina”, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS-a.

Zbog održavanja opštih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske (referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju) rade danas do 19.00 časova.

Na biračkom mjestu u Hozićima kod Novog Grada jutros su pronađeni označeni glasački listići za sve nivoe vlasti, rekao je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Ljuban Knežević.

Knežević je naveo da su o svemu obaviješteni policija i tužilaštvo.

On je rekao da su članovi OIK-a, nakon što u Hozićima jutros nije počelo glasanje u 7.00 časova, obišli ovo biračko mjesto i da su našli označene glasačke listiće.

“Nakon sastanka OIK-a biće donesena odluka o daljem postupanju”, dodao je Knežević, prenosi Srna.

Ostala biračka mjesta u Novom Gradu jutros su otvorena u 7.00 časova, prenose Nezavisne novine.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.