Influenserica koja je divljala autom kroz Sarajevo jedna od uhapšenih u akciji “Black Tie 2”

by nedim
| 8:44

Influenserka Adna Helić uhapšena je u jučerašnjoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo.  Helićki su pripadnici SIPA-e  čitav dan pretresali kozmetički salon, da bi je na kraju uhapsili.

Pored Adne Helić, uhapšeni su i v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić, šef Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, sarajevski biznismen Gordan Memija, sadašnji i bivši specijalci FUP-a Emir Druškić, Adin Ćatić, Senad Kadić, Dražen Čobović i Ibro Miladin…

Svi uhapšeni se sumnjiče za saradnju sa narkoklanom Tito i Dino. Oni su godinama praceni od strane FBI, DEA i Interpol-a. Neki od osumnjičenih su imali i SKY aplikaciju.

Procesuirane osobe u akciji “Black Tie 2” se sumnjiče za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca, davanje dara, primanje nagrade, zloupotrebu ovlaštenja i odavanje tajnih podataka.

Na više od 30 lokacija na području Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi stambenih objekata, motornih vozila, te prostora pravnih subjekata. Pronađena je i izuzeta značajna količina predmeta od interesa traženih Naredbom Suda Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Adna Helić je nedavno kažnjena zbog brze vožnje kroz naseljeno mjesto u Sarajevu, čime se i pohvalila na društvenim mrežama, kada je objavila snimak vožnje na Instagram profilu, piše Oslobođenje.