Čović poručio iz Zagreba: U BiH će biti neradni dan zbog održavanja hrvatskih izbora

by nedim
| 13:29

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović održao je govor na današnjem 20. Općem saboru HDZ-a.

Najavio je da će srijeda, 17. aprila, kada se održavaju hrvatski izbori, biti neradan dan i u BiH.

“Poruka svima koji su razmišljali da se možda tog 16. i 17. u BiH neće moći organizovati aktivnosti izbora jer su dominantno dosad organizovani kroz školske institucije, to je bila jedina mogućnost. E pa sad odgovor i vama i svima onima koji slušaju, a i njima. Bit će za nas kao i za vas neradni dan. Samo će to kod nas biti svetkovina”, rekao je Čović.

Dodao je da za one koji ne znaju, da su oni planirali 16. aprila otvoriti i sajam privrede u Mostaru.

“Zemlja partner ove godine je Hrvatska. To je jubilarni 25. sajam pa je tako priličilo. Predsjednik vlade je planirao doći 15. navečer sa drugim predsjednicima vlade iz okruženja, a 16. otvoriti taj sajam. Ja sam siguran da ovi datumi to ni na koji način neće poremetiti i da ćemo se okupiti dolje da pošaljemo poruku u ime svih Hrvata koji žive u BiH – nema zabluda i nema mjesta dodvoravanju Hrvatima BiH”, kazao je.

Na kraju je naveo da je ovo jasna poruka hrvatskih predstavnika.

“Svi oni koji su vjerovali da ćemo se za ove izbore nekako razdijeliti, poruka je jasna, i ja sam je izrekao u nekoliko riječi. Organizovati ćemo se kao što smo se organizovali zadnjih 30 godina od Domovinskog rata do danas. Zbog toga upravo hvala tebi, dragi prijatelju, dragi Andrej”, zaključio je.