Direktor Zavoda Pazarić tvrdi: “Radnica sa snimka će biti otpuštena”

by nedim
| 20:50

Ministar za rad i socijalnu politiku Federacije BiH Adnan Delić večeras je najoštrije osudio čin nasilja nad osobom s invaliditetom koji se desio u Zavodu Pazarić.

Na konferenciji za medije u pomenutom zavodu ministar Delić je rekao da traži da već sutra ujutru bude otpuštena radnica koja je počinila nasilje nad štićenikom te da Zavod podnese krivičnu prijavu protiv nje i onih koji su to posmatrali i snimali.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

– Resorno ministarstvo će učiniti sve da svi učesnici u tom činu budu adekvatno sankcionisani i da se slični događaji više nikada ne ponove – istakao je Delić.

Dodao je da će se Ministarstvo sutra službenim putem obratiti Tužilaštvu, MUP-u i drugim institucijama kako bi bile preduzete sve neophodne mjere u rasvjetljavanju tog događaja.

Delić je pozvao Al Jazeeru i njihovu novinarku koja je radila na tom slučaju da bude na raspolaganju tužilaštvu i pruži sve informacije kojim raspolaže, a koje nije htjela dostaviti Ministarstvu za rad i socijalnu politiku FBiH.

Direktor Zavoda Pazarić Samir Suljagić naglasio je da će radnica sa snimka biti otpuštena bez obzira kakav bi ishod mogao imati neki eventualni sudski postupak.

Potcrtao je da je od dolaska na tu poziciju proslijedio više prijava prema nadležnim institucijama zbog sličnih situacija i da je pokrenuo niz disciplniskih postupaka.