Liga nacija: Zmajevi ubjedljivo poraženi u Rumuniji

by nedim
| 22:41

Fudbalska reprezentacija Rumunije savladala je Bosnu i Hercegovinu u Bukureštu sa 4:1 u posljednjem kolu B Lige nacija.

Zmajevi su u ovaj meč ušli bez rezultatskog pritiska, s ozbirom da su već ranije osvojili prvo mjestu u grupi i plasirali se u elitnu Ligu nacija.

Selektor Ivaylo Petev je izmijenio sastav, a priliku od prve minute dobila su i dva debitanta u dresu sa nacionalnim grbom Dario Šarić i Besim Šerbečić.
Susret je bio prekinut nakon samo 32 sekunde, a prema pisanju tamošnjih medija došlo je do sukoba navijača na tribinima.

Sudija je morao da prekine utakmicu zbog incidenta na tribinama, u koji su bili uključeni navijači oba tima. Čini se da tampon zona na tribini na kojoj su naši navijači nije bila dovoljno udaljena i došlo je do sukoba navijača.

Prekid je ipak kratko trajao, a policija je intervenisala i uspjela je smiriti strasti.

Rumunija je prvi put zaprijetila u 11. minuti kada je Olaru je šutirao visoko preko gola.

Kovačević je u 17. minuti uzvratio sa druge strane ali je lopta također otišla preko gola.

Domaći su ponovo zaprijetili u 26. minuti. Man je s desne strane ušao u sredinu, šutirao, ali srećom, njegov udarac je otišao pored desne stative naše reprezentacije.

Zmajevi su u 33. minuti imali dobru priliku. Šarić je šutirao, lopta se odbila od Demirovića ali je golman domaćih Radu bio na visini zadatatka.

Rumunija četiri minute kasnije dolazi do vodstva. Sudija je prvobitno poništio gol Mana, VAR je reagovao i sudija je pokazao na centar.

Alibec je u 41. minuti mogao uduplati prednost Rumuna. Predriblao je Vasilja, a loptu sa gol linije izbacio je Saničanin.

Rumuni su do kraja prvog poluvremena nastavljali sa opsadom našeg gola, ali sreća izostala je realizacija, pa se na poluvrijeme otišlo sa 1:0.

Petev je na poluvremenu izvršio dvije izmjene. Umjesto Miličevića je ušao Duljević, dok je umjesto Cimirota na terenu od prve minute nastavka bio Bešić.

Prvi priliku u nastavku imao je rezervista Duljević u 51. minuti, međutim njegov udarac je otišao malo preko gola.

Prevljak osam minuta kasnije sjajno šutira, ali Radu brani.

Puscas je u 73. minuti uduplao prednost domaćih.

Rezervista Džeko u 77. minuti na asistenciju Dedića smanjuje prednost Rumunije.

Dvije minute kasnije Ratiu povećava prednost Rumuna, a konačnih 4:1 postavlja Puscas svojim drugim pogotkom u 86. minuti.

U drugom susretu ove grupe Finska je u Podgorici savladala Crnu Goru sa 2:0, te ovogodišnje izdanje Lige nacija završila na drugom mjestu sa osam bodova.

Crna Gora je na trećem mjestu sa sedam bodova, koliko ima i posljednja Rumunija, ali Crnogorci imaju bolji međusobni omjer.

Tako da će Rumunija uprkos ubjedljivoj pobjedi večeras naredno izdanje Lige nacija igrati u C Ligi.