Crnogorci odlično dočekani u BiH: U Zenici pjevali “burek sa sirom”, kod Fehre besplatno ručali

by nedim
| 18:52

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore sastaju se večeras u odlučujućem susretu Lige nacija za plasman u A Ligu, a baš kao što je bio slučaj uoči prve utakmice dvije selekcije, i ovaj put je atmosfera među navijačima dva nacionalna tima sjajna.

Centralna tema priče o utakmicama sa Crnom Gorom postao je burek, odnosno interpretacija značenja riječi burek za Bosance i Hercegovce sa jedne, i Crnogorce sa druge strane. Naravno, u Bosni i Hercegovini je burek pita sa mesom, a u Crnoj Gori je burek jednostavno pita i može se napraviti sa bilo čim.

Crnogorci su danas u centru Zenice zapjevali “Burek sa sirom”, kako bi naše navijače isprovocirali, a naravno, sve je to u dobrom duhu i bilo bi lijepo kada bi sve utakmice nacionalnog tima prolazile sa ovakvim provokacijama.

Pogledajte:

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzenitzenica%2Fvideos%2F878275440223923%2F&show_text=0&width=560” width=”560” height=”315” style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0” allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

Pred večerašnju utakmicu između Bosne i Hercegovine i Crne Gore stigla je informacija da će bh. ugostitelj Fahrudin Mešković, vlasnik restorana “Kod Fehre” kod Lašve, omogućiti crnogorskim navijačima besplatan ručak pred utakmicu u Zenici.

Pogledajte kakva je atnosfera danas bila u ovom restoranu:

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.