Blamaža bh. fudbala: Borac eliminisan od ekipe sa Farskih Ostrva

by nedim
| 21:49

Fudbaleri Borca ispali su iz Konferencijske lige nakon što su večeras na Farskim Ostrvima poraženi od ekipe B36 Torshavna nakon penala s 4:3 (3:1) .

Banjalučani su na ovo gostovanje stigli s dva gola prednosti iz prvog meča (2:0), ali su večeras odigrali katastrofalan meč i ispali su iz takmičenja.

Borac dobro otvara meč. Imao je bh. tim nekoliko pokušaja u uvodnim minutama, ali odbrana Torshavna je sigurna i golman domaćeg tima nije imao previše problema.

Potom domaći tim preuzima terensku nadmoć. Stvaraju nekoliko opasnih situacija, a u 35. minuti domaći tim dolazi do pogotka. Egilsson majstorski pogađa iz slobodnog udarca za 1:0.

Domaći tim je u tim trenucima bio veoma rastrčan, ali u 44. minuti domaći fudbaler Jacobsen pravi medvjeđu uslugu svom timu. Dobio je drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.

Borac i u nastavak ulazi ofanzivnije, ali ubrzo stiže hladan tuš. Gajić je skrivio penal u 53. minuti i isključen je, a Egilsson postiže pogodak za 2:0.

Potom domaći tim stvara još nekoliko odličnih šansi, da bi u 66. minuti došli i do trećeg gola. Lazić ovog puta pravi penal, a Egilsson sigurno s 11 metara postiže gol za hat-trick i vodstvo od 3:0.

U 75. minuti Borac se vratio u igru. Benjamin Tatar je postigao pogodak za 3:1.

Borac veliku šansu propušta tri minute kasnije. Mrkaić je imao veliku šansu, no nije uspio zabiti u gol-šansi.

Do kraja nije bilo promjene rezultata i s obzirom na to da je Borac prvi meč dobio s 2:0, pobjednik ovog dvomeča tražio se kroz produžetke.

Ipak, nakon 120 minuta igre pobjednika nije bilo. Prostupilo se izvođenju penala. Tu su se bolje snašli igrači domaćeg tima koji idu dalje.

Konferencijska liga, 1. pretkolo:

B36 Torshavn – Borac 3:1 (4:3p)

B36 TORSHVAN: Lamhauge, Enevoldsen, Nattestad, Egilsson, Hoholt, Pryzbylski, Nielsen, Jacobsen, Solheim, Nielsen, Agnarsson.

BORAC: Pavlović, Vojinović, Gajić, Andrić, Spremo, Popara, Piščević, Begić, Meleg, Tatar, Lukić.

Izvor: Sportsport.ba