SIPA privela direktora Bosnalijeka, profesora sa Ekonomskog fakulteta i njegovu suprugu

by Tuzla Info
| 13:52
0302 sipa

U sklopu jutrošnje akcije kodnog imena “AS”, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su tri osobe.

Kako nezvanično saznajemo, priveden je Nedim Uzunović, direktor Bosnalijeka kao i Mehmed Jahić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu te njegova supruga Elvira Jahić, prenosi N1.

Jutros je navedeno da SIPA pretresa 12 lokacija na području Sarajeva i Konjica, a riječ je o stambenim i poslovnim prostorima.

SIPA je danas u Konjicu pretresla kuću Nedima Uzunovića, a riječ je o akciji koja se odnosi na firmu Bosnalijek, a zbog čega je on i ranije privođen.

Navedeno je i to da su predmet istrage osobe koje su osumnjičene za zloupotrebu ovlasti i položaja, a u sklopu akcije su privedeni i profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu Mehmed Jahić kao i njegova supruga Elvira Jahić.

SIPA se još nije oglasila o hapšenjima te se očekuje da detalji budu objavljeni naknadno kako bi se tačno znalo šta se na teret stavlja privedenim osobama.

Akcija se provodi po nalogu općinskog i kantonalnog suda u Sarajevu, nadzire je Tužilaštvo KS u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA), Federalnom upravom policije (FUP), MUP-om Kantona Sarajevo i MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona.