“Zbog uznemirenosti javnosti”: U Bijeljini otkazana promocija knjige autora Zlatka Dukića

by Tuzla Info
| 16:26

Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini, najavljena promocija knjige Jusufa Trbića ”Razaranje Bosne“ i knjiga bošnjačkog pisca Zlatka Dukića ”Bjegunci” najavljena za ponedjeljak, 31. januara 2022. godine od 18.00 časova u bijeljinskom Centru za Kulturu je otkazana.

Ovim povodom, oglasio se i Centar za kulturu saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

“Zbog velike uznemirenosti javnosti, Udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i Udruženja izbjeglih i raseljenih lica koji su iskazali svoje negodovanje i nezadovoljstvo zbog najavljene promocije knjige u organizaciji Udruženja BZK „Preporod“ Bijeljina, odlučili smo da otkažemo zahtjev po kojem je najavljena promocija trebala biti održana u prostorijama Centra za kulturu.

Na onovu navedenih okolnosti, smatramo da je to najbolje rješenje u ovom trenutku, saopćeno je iz JU Centar za kulturu „Semberija“ Bijeljina”.

Podsjećamo, Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini pozvalo je Gradsku upravu i direktora Centra za kulturu “Semberija” da smjesta otkažu promociju knjige Zlatka Dukića “Bjegunci”, jer će u suprotnom pozvati sve Tuzlake koji žive u Bijeljini da se okupe ispred Centra i spriječe sramotno Dukićevo pojavljivanje.