Akcija u entitetu RS: SIPA izuzela dokumentaciju Vlade RS, NSRS i više političkih partija

by nedim
| 22:33
1002 sipa

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine izuzimaju određenu dokumentaciju Vlade Republike Srpske, Narodne skupštine RS i više političkih partija u okviru predmeta u kojem postupa Tužiteljstvo BiH.

“Radi se isključivo o izuzimanju predmeta u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku BiH”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Aktivnosti se vrše po naređenju Suda BiH .

Tužilaštvo BiH je u ovom predmetu otvorilo istragu nakon što je NSRS usvojila zaključke o prijenosu nadležnosti iz oblasti pravosuđa, poreza i odbrane i sigurnosti.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj su usvojeni zaključci o prijenosu nadležnosti, bila je povod za nekoliko prijava na osnovu kojih je formiran predmet.
I dok SIPA u Banjoj Luci izuzima dokumentaciju, u Sarajevu su nastavljena saslušanja lidera opozicionih partija iz Republike Srpske. Danas je svoj iskaz pred tužiocima dao i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Kompletnu situaciju nazvao je mučnom i bespotrebnom. Kako je napomenuo, vladajuća koalicija u BiH ništa ne radi da bi se prevazišla trenutna kriza, te da se samo dalje ulazi u spiralu sukoba, beznađa i besmisla, gdje najviše gube građani BiH.