U Sarajevu otkrivena laboratorija za drogu, uhapšen 20-godišnji šura osumnjičenog za ubistvo Mehmeda Ramića

by Tuzla Info
| 13:54

U noći s ponedjeljka na utorak pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo izveli su akciju “Botanika” u naselju Pofalići i pronašli laboratoriju za proizvodnju marihuane i krivotvorene dokumente.

Kako Klix.ba saznaje, uhapšen je Emir Kabaš, čiji se zet Adel Kabaš dovodi u vezu s ubistvom Mehmeda Ramića preksinoć na raskrsnici u Sarajevu. Adel Kabaš je trenutno u bjekstvu, a nekada se prezivao Murtović, ali je nakon vjenčanja uzeo prezime svoje supruge.

Akcija je provedena u ulici Humska pod nadzorom Tužilaštva KS, a operativnu akciju su radili policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga – Sektora kriminalističke policije.

Tom prilikom je izvršen pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koje koristi E. K. (rođen 2001. godine) u Holandiji, nastanjen u Sarajevu, kao i putničkog motornog vozila koje koristi navedena osoba.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna kompletna laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane, u kojoj se nalazilo sljedeće:

106 stabljika Cannabis sative visine od 50 do 160 cm

2,7 kilograma suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Također od E. K. su oduzeta četiri mobilna telefona i jedna lična karta na tuđe ime za koju se sumnja da je krivotvorena.

“Dana 14. 12. 2021. godine u 3:15 sati E. K. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i krivotvorenja isprave. On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Po završenoj kriminalističkoj obradi, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz MUP-a.