Nakon Dodikovih “predstava”: Danas u RS-u sastanak opozicije

by Tuzla Info
| 9:14
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas će se lideri opozicije iz Republike Srpske okupiti u Istočnoj Ilidži kako bi razmotrili aktuelnu političku situaciju i napravili plan djelovanja za naredni period.

Domaćin sastanka će biti predsjednik SDS-a Mirko Šarović, a dolazak su potvrdili Branislav Borenović (PDP), Nenad Nešić (DNS), Nebojša Vukanović i Goran Selak (SPS), prenosi Klix.Na sastanku će biti riječi o trenutnoj političkoj situaciji za koju se smatra da je najteža od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma s obzirom na to da je blokiran rad institucija BiH, a da predsjednik SNSD-a Milorad Dodik posljednjih sedmica zemlju uvlači u još dublju krizu te najavljuje i povlačenje nadležnosti s nivoa države.

Opozicija je već poručila Dodiku da neće slijediti njegove hazarderske poteze i avanturističku politiku te ga optužila da u problem uvlači cijeli narod zarad zaštite ličnih interesa.

Lideri će danas analizirati i zahtjeve koje su iznijeli na protestu 2. oktobra u Banjoj Luci, ali bit će govora i o predstojećim izborima za gradonačelnika Prijedora gdje opozicija želi pobjedu.

Početak sastanka je planiran u 16 sati.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.