Šarović: Nikad nećemo biti opozicija RS-u i njenim interesima

by Tuzla Info
| 12:35
1507 mirko sarovic
  •  
  •  
  •  
  •  

Uvijek ćemo biti opozicija ovakvoj vlasti, ali nikada Republici Srpskoj i njenim interesima, kazao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS).

On navodi da 25 godina od Dejtonskog mirovnog sporazuma zakone u BiH mogu da donose jedino izabrani predstavnici, a nikako jedan čovjek i da je to jedina izvjesna budućnost za BiH.Naglašava da je odlazeći visoki predstavnik korištenjem bonskih ovlasti i nametanjem odluke za koju nema uporište u svom mandatu, stvorio haotičnu atmosferu koju neko može da iskoristi za radikalizaciju, ali i kao opravdanje za buduće štetne poteze po interese Republike Srpske.

“SDS će se tome odlučno suprotstaviti. Ali, dio odgovornosti za trenutnu krizu leži i na aktuelnoj vlasti i institucijama koje Republiku Srpsku već 15 godina vode putem ekonomskog i političkog sunovrata i koje nisu ništa učinile da je preduprijedi ovakav razvoj događaja”, ističe Šarović.

Dodaje da u političkom smislu, Srebrenica ne smije da bude predmet manipulacija i argument za optužbe na račun RS i srpskog naroda, prenosi Klix.

“Srebrenica u budućnosti ni u kojem slučaju ne smije biti mjesto razdora, već mjesto pomirenja dva naroda i gledanja u pametniju i dostojnu budućnost”, ističe predsjednik SDS.

On je kazao kako rzgovori o traženju rješenja nakon Inzkove odluke, sa aktuelnom vlasti morali su se desiti zbog odbrane RS-a i njenih interesa.

“Najvažniji rezultat ovog sastanka je to što je SDS dala svoj prijedlog, a svi drugi su ga podržali, da se kroz izmjene Кrivičnog zakona RS, zaštiti Republika Srpska, njen ugled i čast”, izjavio je lider SDS-a.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.