Predrag Kojović: Izvinjavam se SDP-u!

by nedim
| 21:39
1805 kojovic
  •  
  •  
  •  
  •  

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke se izvinio SDP-u nakon neuspjele šale Irme Baralije, koja je na ovogodišnjim izborima bila kandidat Naše stranke i SDP-a za gradonačelnicu Mostara.

Naime, Baralija je jučer nakon posjete Benjamine Karić, gradonačelnice Sarajeva Banjaluci i njenog susreta sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, pokušala na humorističan način prokomentarisati ovaj susret kojeg su svi shvatili kao uvredu.

Baralijina šala nije uspjela
Ona je spojila dvije fotografije gdje su na prvoj Karić i Stanivuković u Banjaluci, a na drugoj Karić i Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, kada je bila u posjeti ovom gradu na Neretvi.

“Malo mi je nezgodno kada pogledam slike iz naše posjete”, napisala je u opisu Baralija uz emotikon slomljenog srca.

Kasnije je u komentaru ispod fotografije Baralija navela poređenje kako je fotografija gradonačelnice Karić sa Stanivukovićem kao s vjenčanja, dok je ipak njena fotografija s Kordićem kao ona nakon dvoje djece.

Međutim, ova šala je pogrešno shvaćena nakon čega je Baralija pokušala “pojasniti” šta je željela reći.

“Status koji sam jučer imala bio je šaljivog karaktera i odnosio se na atmosferu koja je vladala u službenim posjetama gradonačelnice Sarajeva Mostaru i Banjaluci. On ni na koji način ne govori o odnosu između Naše stranke i SDP-a, za koji smatram da je korektan i produktivan, jedino govori o tome koliko pojedinci znaju prihvatiti šalu ili ne. U svakom slučaju, i jedna i druga posjeta koje su se desile od izuzetne su političke važnosti i ja čestitam gradonačelnici na njima, kao i na dosadašnjem radu”, napisala je Baralija na društvenim mrežama.

Ovaj status izvinjenja je na Twitteru objavio i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, koji se izvinio SDP-u zbog Baralijinog komentara.

“Izvinjavam se SDP-u. Vjerujem da se radilo o neuspjeloj/nespretnoj duhovitosti. Puna podrška politici pružene ruke”, poručio je Kojović.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.