Mediji u Turskoj bruje: Edin Džeko napušta Romu i stiže u Istanbul

by nedim
| 21:16

Edin Džeko, fudbaler Rome i kapiten Reprezentacije Bosne i Hercegovine na korak je od potpisa za Fenerbahče, a transfer bi se trebao ozvaničiti naredne sedmice, tvrdi jedan od najpopularnijih turskih listova Sözcü.

Pomenuti list je bombastično objavio ovu vijest na naslovnici, navodeći da je kapiten reprezentacije BiH posljednjih dana boravio na odmoru u Turskoj, te da je postigao dogovor za prelazak u jedan od najvećih turskih klubova.

Kako tvrdi Sözcü, predsjednik Fenerbahčea Ali Koc, koji je na toj funkciji od 2018. godine, zaključio je ugovor s Džekom koji će biti objavljen sljedeće sedmice.

Iako se i u prošlosti najavljivalo da bi Džeko mogao preći u Fener, ispostavilo se da su u pitanju medijska nagađanja. Ipak, ovoga puta ne čini se nerealnim da se odluči za takvu opciju.

Njemu ugovor s Romom važi mu do kraja naredne sezone. Njegova visoka plata je jedan od problema za “Vučicu” koja je spremna da ga proda i zamijeni mlađim napadačem, te bi napadač BiH nakon pet godina mogao napustiti Vječni grad.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.