Tema i izgradnja mosta i graničnog prijelaza u Brčkom: Danas sastanak delegacija BiH i Hrvatske

by nedim
| 8:25
0507 most
  •  
  •  
  •  
  •  

U posjet Brčkom danas dolazi ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković koji će sa bh. kolegom Vojinom Mitrovićem razgovarati, između ostalog, o graničnom prijelazu Brčko-Gunja.

Delegacija Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine sa delegacijom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Hrvatske govoriće o izgradnji novog mosta ili sanacija postojećeg na graničnom prijelazu Brčko-Gunja te definiranje kontakt tačke za novi most koji bi povezivao Koridor X i autocestu Rača-Brčko-Tuzla-Beograd, odnosno autocestu Sarajevo-Beograd.

Sastanku delegacija prisustvovat će gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler i prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Michael Scanlan.

Nakon sastanka u Brčkom, delegacije ministarstava sa šefom Odsjeka za upravljanje graničnim prijelazima Dubravkom Rodićem će obići granični prijelaz Svilaj, a zatim i s direktorom Autoputeva Republike Srpske Dušanom Topićem te granični prijelaz i most Gradiška, najavljeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.