Sebija Izetbegović pisala ministru Mandiću: Anesteziolozi su izmanipulisani

by nedim
| 17:14
0409 seka

Generalna direktorica KCUS-a, prof. dr. Sebija Izetbegović, poslala je pismo federalnom ministru zdravstva, Vjekoslavu Mandiću.

Njeno pismo je odgovor na izjavu ministra Mandića u kojoj je rekao da će tražiti očitovanje od rukovodstva KCUS-a, kao i lično od generalne direktorice Izetbegović.

– Obavještavam vas da KCUS ima 44 specijalista anesteziologije, kao i 14 specijalizanata, od kojih nekoliko uskoro polažu specijalistički ispit.

KCUS može i dalje funkcionisati kako za Kanton Sarajevo, tako i za suosnivačke kantone.

Mi smo nakon toga pokrenuli Stručni nadzor nad njihovim radom. Od 17 anesteziologa koji su bili potpisnici internog dokumenta, a koji je objavljen u javnosti, četvero kolega je povuklo potpis, navodeći da su bili izmanipulisani. Napominjem da se meni kao generalnoj direktorici nikada nisu obratili. Također, nikada nisu prijavili niti jedan konkretan problem u radu, što su bili obavezni po zakonu i procedurama KCUS-a, navodi se u pismu direktorice Izetbegović.

Ministar zdravstva FBiH, Vjekoslav Mandić potvrdio je za Oslobođenje da mu je generalna direktorica KCUS-a, Sebija Izetbegović, poslala pismo.