VIDEO: Užasavajuće pjesme u Zvorniku: „Srebrenice, ti si nama mila, dabogda se triput ponovila…“

by admin2
| 19:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Na društvenim mrežama objavljen je snimak iz zvorničkog naselja Grbavci koji pokazuje nove provokacije usmjerene ka bošnjačkim povratnicima u ovom mjestu.

Na snimku se čuju četničke pjesme sa stihovima koji pozivaju na nove zločine, a koje komšije bošnjačkih povratnika u Zvorniku puštaju.

“Srebrenice, ti si nama mila, dabogda se tri put ponovila…”

Povratnik Selver Dardagan objavio je snimak.


– Gospodo predstavnici Bošnjaka, ovo je naša povratnička skoro svakodnevnica. Dok vi iftarite u miru u tišini, mi ga dočekujemo uz nervozu i provokacije, ali NE ZNATE vi za ovo, jer mnogi od vas i ne navraćaju u RS, NE ZNATE vi, jer i ne boravite ovdje, NE ZNATE vi, jer vas i ne interesuje, NE ZNATE VI koliko ovo iritira, ali ZNATE vi i imate obraza kandidovati se ispred ovog naroda za razne funkcije po RS-u. Da imate imalo obraza, svi vi političari i u Federaciji i u RS-u ne bi se ovo događalo, ali 20 i kusur godina samo ste razvijali fotelje da su vam čvršće i veće. Mene bi bilo stid doći kad su izbori i tražiti podršku od ovog naroda – napisao je povratnik u mjesto Grbavci kod Zvornika.

Na djelu je kontinuirano uznemiravanje Bošnjaka, dok policija ovakve slučajeve samo dokumentuje bez kažnjavanja.

Podsjećamo, u naselju Grbavci 21. maja 1992. godine srpske paravojne jedinice uz učešće i pomoć lokalnih naoružanih Srba, etnički su očistile selo, ubijajući i zarobljavajući mještane.

21. i 22. maja ubijena su ili odvedena, a potom likvidirana na različitim stratištima 62 Bošnjaka iz Grbavaca.

Grbavci su naselje na području Zvornika koje je procentualno najviše stradalo u proteklom ratu.

Jedna petina stanovništva ovog mjesta ubijena je i poginula u periodu 1992-1995. godina s tim da je više od polovine ubijeno tog 21. maja 1992. godine.

Za ovaj zločin ni 29 godina poslije niko nije odgovarao.

Izvor: Vijesti.ba

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.