Opozicija u RS: Jedan švercovao cigarete, drugi se krio u trezoru, i oni pričaju o ratu

by nedim
| 18:50

Danas je na Jahorini održan sastanak lidera opozicionih stranaka u RS-u. Na ovom sastanku je bilo riječi o zajedničkom nastupu opozicije na predstojećim predsjedničkim izborima 2022. godine, zaduživanju RS-a na Londonskoj berzi, ali i o jučerašnjim izjava lidera SNSD-a i SDA, Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića, o podjeli Bosne i Hercegovine.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, kazao je da od cijele te priče nema apsolutno ništa.

– Priča o mirnom razdruživanju je priča za malu djecu. Ova tema, o nekim novim kartama, novi podjelama i mješanju karata u BiH su priče kad nemate rješenja za ključna životna pitanja. Ova tema je potpuno izmišljena. Od nje nema ništa osim što će nas zamajavati narednih sedmica i mjeseci, rekao je Šarović, uz konstataciju da o ratu pričaju oni koji nikada nisu ratovali.

Lider PDP-a, Branislav Borenović, rekao je da je priča oko non-papera zamajavanje domaće javnosti i skretanje pažnje sa pravih problema.

– Sve ide u prilog da su taj dokument kreirali Dodik i Bakir zajedno i skrenuli pažnju sa katastrofalne politike koje vode na na svim nivoima vlasti, da sklone pažnju sa vakcinacije, afera Respiratori, maski, pokretne bolnice, ikone, o zaduživanja od 600 miliona KM. I onda se krene pričati o razdruživanjima, ratovima, kazao je Borenović.

Dodao je da je u proteklom ratu Dodik švercovao cigarete, dok se Izetbegović krio u trezoru.

– To govori o šizofrenoj politici koja ovaj put neće proći jer nam trebaju odgovori na pitanja koja su odgovornost trojca SDA, SNSD i HDZ, a mi ćemo pobijediti jer ćemo ići zajedno kao što smo išli u Banjoj Luci i Bijeljini, rekao je Borenović.