Predsjedavajući Predsjedništva BiH impresioniran vojnom vježbom u Srbiji

by nedim
| 14:28
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednik Aleksandar Vučić istakao je da je ponosan na sve što je danas vidio na poligonima “Orešac” i “Pasuljanske livade” tokom vježbe “Odgovor 2021” i poručio da će se nastaviti ulaganja u srpsku armiju, jer daljom modernizacijom i opremanjem vojske i policije mogu da djeluju preventivno i da odvrate svakog agresora.

“Veoma sam ponosan na ono što smo danas vidjeli u Banatu i na Pasuljanskim livadama, a vidjeli smo kako zajedno mogu da rade MUP i Ministarstvo odbrane, MUP i vojska”, rekao je Vučić po završetku vježbe.

Primijetio je da su svi impresionirani nečim novim – kako “Pancir” gađa – 5.000 metaka od 30 mm u minutu.

“To bukvalno ruši brdo i ogromno je pojačanje za Vojsku Srbije. Videli smo i kako tuku i na kojoj udaljenosti helikopteri Mi-35 i gama helikopteri. Žandarmnerija je pokazala odlično umijeće”, istakao je Vučić.

On je poručio da sve to pokazuje koliko je još ulaganja potrebno u vojsku i policiju, koji će svakako biti.

“Naša vojska i policija moraju da budu još mnogo snažnije, da pripadnici imaju bolje uslove za život.

Vjerujem da daljom modernizacijom, opremanjem i snaženjem armije i policije možemo preventivno da djelujemo i da odvratimo svakog agresora”, poručio je Vučić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da impresivno izgleda prikazana sposobnost i opremljenost Vojske Srbije i policije na vježbi “Odgovor 2021”.

“Uvijek sam impresioniran dostignućima i umijećima vojske i policije Srbije”, rekao je Dodik, koji je sa srpskim državnim vrhom prisustvovao združenoj taktičkoj vježbi vojske i policije na poligonima “Orešac” i Pasuljanske livade.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.