Raspisan tender u vrijednosti 4,5 miliona KM: Ovako će izgledati Aerodrom Tuzla (FOTO)

by admin
| 8:11

Međunarodni aerodrom Tuzla kreće u najavljeno proširenje kapaciteta.

Ekspanzija aviosaobraćaja i očekivanje da će aerodromske usluge koristiti više od 500.000 putnika primorali su aerodrom na modernizaciju i proširivanje kapaciteta aerodromske zgrade putničkog terminala – piše poslovni portal seebiz.

Kompanija je jučer raspisala tender za javnu nabavku radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade putničkog terminala. 

Radovi raspoređeni u četiri lota obuhvaćaju građevinske radove, radove na krovu i druge posebne građevinske i zanatske radove, vodoinstalaterske i sanitarne radove, mašinske i instalaterske radove, te elektroinstalacijske radove na dograđenom i rekonstruisanom dijelu zgrade putničkog terminala. 

Procijenjena vrijednost građevinskih i zanatskih radova je 1,3 miliona KM, vodoinstalaterskih i sanitarnih radova nešto više od 40 hiljada KM, mašinskih i instalaterskih oko 326 hiljada KM, a elektroinstalacijskih 537 hiljada KM. 

Zainteresovani izvođači radova ponude će moći dostaviti do 10. jula 2017. godine, a otvaranje pristiglih ponuda predviđeno je dan kasnije.  Kako su ranije iz Međunarodnog aerodroma Tuzla najavljivali, vrijednost ukupnih radova na proširivanju kapaciteta iznosi oko 4,5 miliona KM.

Uz rekonstrukciju postojećih objekata pristanišne zgrade, tehničkog objekta, potrebno je izgraditi neke nove objekte, te dodatni parking prostor. 

Kad je u pitanju terminal planirano je proširenje aerodromskog hola, prostornih kapaciteta u odlascima i dolascima, veći broj šaltera za registraciju putnika, adekvatan caffe bar, restoran, agencije za iznajmljivanje vozila, sortirnice prtljaga, a predviđeno je i povećanje prostornog kapaciteta za potrebe uprave i administracije. 

Aerodrom je sredstva za radove osigurao dijelom iz kredita, a dijelom iz podrške vlada Tuzlanskog kantona i FBiH.

(Tuzlainfo.ba) Foto: Arhiv