Odluka IO SDA TK: Poznato ime novog premijera Tuzlanskog kantona

by Tuzla Info
| 17:00

Irfan Halilagić predsjednik OO SDA Lukavac, novi je premijer Tuzlanskog kantona. On je danas na ovu funkciju izabran na sjednici Izvršnog odbora KO SDA Tuzlanskog kantona, koja je još uvijek u toku, potvrđeno je za portal Tuzlainfo.ba.

Zvanično predstavljanje mandatara koji će predvoditi novi saziv Vlade TK bit će na press konferenciji u KO SDA TK, nakon sjednice.

Irfan Halilagić rođen je 1988. godine u Tuzli. Nakon završene Gimnazije u Lukavcu, 2011.godine. diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli i stekao zvanje diplomirani pravnik.

Aktivan je član Stranke demokratske akcije Lukavac od 2008. godine, a od 2015. godine obavljao funkciju predsjednika Asocijacije mladih SDA OO Lukavac, koja je svojim aktivnostima i organizacijom uspjela okupiti nekoliko stotina mladih sa područja cijele općine Lukavac i važi za jednu od najorganizovanijih na području Tuzlanskog kantona.

Član je Izvršnog odbora SDA Lukavac i bio je kandidat za načelnika općine Lukavac na posljednjim lokalnim izborima. Aktivno govori engleski jezik. Oženjen, otac dvoje djece, nastanjen u Lukavcu.

Halilagić je na funkciju premijera Tuzlanskog kantona izabran nakon što je 14. februara smijenjena Vlada (SDP-PDA-SBB-NS) na čijem čelu je bio Kadrija Hodžić, kadar SDP-a. Poziciju u Skupštini TK sada čine SDA, SDBiH, DF i SBiH, a koalicionim dogovorom mjesto budućeg premijera dobila je SDA.