VIDEO / FOTO: U BKC TK otvorena 25. selektivna izložba radova članova ULUTK-a

by nedim
| 21:24
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruženje likovnih umjetnika TK u suorganizaciji sa JU Bosanskim kulturnim centrom TK Tuzla potrudilo se da večeras zaljubljenicima u likovnu umjetnost priredi zanimljiv događaj.

Ovoga puta, u galeriji BKC-a, za posjetioce su otvorili tradicionalnu Selektivnu izložbu članova ULUTK, koja je organizovana povodom Dana državnosti BiH.

– Simbolično, uoči Dana državnosti BiH otvaramo i 25 izložbu ULUTK u našem galerijskom prostoru i zahvalni smo svim umjetnicima na dugogodišnjoj saradnji. Svi koji posjete ovu izložbu, moći će pogledati lijepe i različite radove, obzirom da autori imaju potpunu slobodu da slikaju ono što žele, kazala je za Tuzlainfo.ba Mirela Ibrahimović Mehanović, direktorica Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona.

Na izložbi je predstavljeno 57 radova, koji su djelo 27 autora. Tu su slike, crteži, minijature i likovni eksperimenti. Autori, između ostalog, pričaju priču o zemlji Bosni koja je mjesto vjekovnog uvažavanja različitosti, ali i mjesto preplitanja i egzistiranja suprotnosti, u neobjašnjivoj simbiozi i trajanju. Najviše je umjetničkih slika koje su rađene raznim tehnikama sa vrlo šarolikim motivima.

– Izložbom obilježavamo Dan državnosti BiH i koristim priliku da svim građanima BiH čestitam praznik. Učešće na ovogodišnjem događaju uzelo je 27 autora i jako sam zadovoljan odzivom umjetnika, obzirom da je prošle godine bilo tek 18 autora. Sitaucija sa korona virusom je učinila svoje, ali, evo, ponovo se vraćamo na stari kolosijek, izjavio je Nisad Hamzić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona.

Izložbu koja ostaje otvorena do 5. decembra, otvorila Amela Mehmedović, pomoćnica ministra za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona ./S.P./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.