Sajmovi

 

MEĐUNARODNI POSLOVNI SAJAM "PROMO"

Sajam organizuje "PROMO-EXPO" d.o.o. Tuzla a čini ga  više sajamskih, kongresnih i društvenih manifestacija. Održava se krajem maja u SKPC Mejdan na 8.000 m2.Strateški ciljevi sajma su promocija i identifikacija mogućih mjera za unaprjeđenje poslovne saradnje u regionu, te pružanje doprinosa unaprjeđenju proizvodnje i izvoza svakog učesnika Međunarodnog poslovnog sajma.

Više informacija na: www.promo-expo.com

 

MEĐUNARODNI SAJAM ENERGIJE, INDUSTRIJE I RUDARSTVA

 

Sajam, koji se održava u junu za cilj ima okupiti domaće i inostrane kompanije i institucije koje se bave djelatnošću u oblasti energetike kao i one koje su u proizvodnom ili drugom obliku tijesno povezane sa energetikom i rudarstvom.

U sklopu programskih aktivnosti predviđene međunarodne konferencije, te poslovne konferencije i okrugli stolovi.

Organizator je Tuzlanski Sajam d.o.o., a više informacija na http://tuzlanskisajam.ba

 

MEĐUNARODNI POSLOVNI SUSRETI “PROMO”

 

Nakon više od deceniju egzistiranja kao Međunarodni privredni sajam “Promo” je  2009. godine po 15. put organiziran kao manifestacija pod nazivom Međunarodni poslovni susreti “Promo”. Do sada se na ovom sajmu i susretima predstavilo na stotine poslovnih subjekata iz preko 30 zemalja svijeta. Sajam, a sada poslovni susreti se tradicijonalno održavaju u aprili ili maju.

Organizator je “Promo international grupa”, a više informacija na www.promo.com.ba

 

MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA  U TUZLI

 

Sajam koji je prvi put organizovan u maju 2010 godine, okuplja domaće i strane izlagače koji imaju priliku predstaviti sopstvenu izdavačku produkciju i promovisati pojedinačna izdanja iz različitih oblasti.

Sajamski prostor je smješten u „Mercator centru“ Tuzla, a ulaz je slobodan.

Organizatori su "Forma Nuova" Tuzla i IKD "University press" Sarajevo.

Više informacija na www.formanuova.com.ba

 

 LUKAVAČKI SAJAM TURIZMA “LIST”

 

Sajam egzistira od 2003 godine i okuplja poslovne subjekte iz oblasti turizma, lova i ribolova.Sajamsku manifestaciju čine izložbeni program, konferencijsko-edukacioni program, takmičarski i kulturno zabavni program. Sajam se tradicionalno održava u maju. Organizator je “Nuhanović d.o.o. Više informacija na www.lukavacki-sajam.com.ba

 

MEĐUNARODNI SAJAM POLJOPRIVREDE I PREHRAMBENE INDUSTRIJE “SAJAM ŠLJIVE” GRADAČAC

 

Gradačački sajam šljive ima najdužu sajamsku tradiciju na ovim prostorima i uspješno se organizira još od 1969. godine. Sajam u Gradačcu je mjesto bogate ponude i potražnje, prilika za brojne i sadržajne poslovne kontakte i mjesto promocija novih proizvoda i tehnologija. Na sajmu se tradicionalno za kvalitet izložbenih proizvoda dodjeljuju odgovarajuća priznanja. Sajam se tradicionalno održava krajem augusta. Organizator je JP „Gradačački sajam“. Više informacija na www.gradacackisajam.com.ba

 

MANIFESTACIJA „DANI JAGODIČASTOG VOĆA“ ČELIĆ

 

Ova manifestacija privredno-sajamskog karaktera održava se još od 1980 godine, i okuplja privredne subjekte iz oblasti jagodičastog voća i poljoprivredne mehanizacije. Sajam se tradicionalno održava u maju. Organizator je Općina Čelić. Više informacija na http://wp.celic.com.ba

 

 

MEĐUNARODNI SAJAM PODUZETNIŠTVA I OBRTA "SAPO" GRAČANICA

 

Sajam poduzetništva i obrta "SAPO" koji se održava u Gračanici profilira se kao sajam dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrtništva, starih i umjetničkih zanata, te kvalitetnih uvjeta iz okruženja koji doprinose razvoju poduzetništva i obrtništva.

Za vrijeme održavanja sajmene priredbe organizuju se stručni skupovi i susreti na temu aktualnih privrednih zbivanja i uvjeta koji su na raspolaganju poduzetnicima i obrtnicima u podršci njihovog razvoja.

Sajam se održava u aprilu, a organizator je Bosanski kulturni centar Gračanica.

Više informacija na www.sapo.ba

 

 

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu