20170905 BEKO

farah baner

Saglasnost Vlade FBiH: BH Pošta prestruktuirat će 45 miliona KM za penzije

0101 novacVlada Federacije BiH na 106. sjednici, dala je saglasnost Skupštini “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo da izvrši prestruktuiranje raspoloživih novčanih sredstava u iznosu od 45.000.000 KM u razdoblju od 01.07.2017. do 31.12.2017. godine, koja će biti plasirana Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje za isplatu penzija korisnicima koji penzije primaju putem BH Pošte, saopćeno je iz Federalne vlade. 

“JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo i Federalni zavod za PIO/MIO zaključit će odgovarajući ugovor, odnosno aneks ugovora za prestruktuiranje ovih sredstava, a kojim će biti regulirana međusobna prava i obaveze vezane za plasman i vraćanje sredstava, uz naknadu za njihovo korišenje koja će na dnevnom osnovu iznositi 0,0081 posto, a u skladu sa važećim propisima i općim interesima. 

Ova Odluka će biti primjenjivana od 1. jula 2017. godine. U obrazloženju odluke navedeno je da se ovakav model, prema ranijim odlukama Vlade FBiH, pokazao efikasnim u prevazilaženju finansijskih poteškoća s kojima se suočava nosilac penzinog osiguranja, stoji u saopćenju Vlade FBiH. 

U skladu sa navedenom Odlukom, “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo će i dalje nastaviti isplaćivati penzije penzionerima, koji su BH Pošti ukazali povjerenje, u najkraćim mogućim rokovima kako je to i do sada bilo. BH Pošta mjesečno penzije isplaćuje u roku od tri dana i ovakav trend će biti nastavljen i ubuduće.

(Tuzlainfo.ba)

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu