20170905 BEKO

farah baner

Šansa za 35 firmi: Lanac OBI pokazao interesovanje za dobavljače iz BiH

1304 obiTrideset i pet kompanija iz BiH dobilo je šansu za razgovore o mogućim direktnim isporukama svojih roba za lanac OBI International.

Ovo je rezultat događaja OBI Buying Days – bilateralnih sastanaka predstavnika Emil Lux GmbH & Co. KG, članice grupacije OBI Group iz Njemačke, sa našim kompanijama koje bi mogle postati direktni dobavljači za ovaj poznati DYI brend.

Domaće kompanije su iskazale veliki interes za ove susrete, te se Vanjskotrgovinskoj komori BiH na poziv za učešćem odazvalo i svoje profile dostavilo više od 60 firmi iz različitih oblasti industrije.

Nakon predselekcije, šansu za susret sa predstavnicima OBI-ja dobilo je 35 kompanija, sa kojima su u dva dana OBI kupovnih susreta, održani inicijalni razgovori o mogućnostima direktnih isporuka za lanac OBI International. Riječ je o firmama koje proizvode namještaj za vrt i dom, alate, elektroopremu, građevinske proizvode, te razne proizvode i asesoar za enterijer i eksterijer.

Domaćin događaju koji je trajao u periodu od 11. i 12. aprila 2017. godine bila je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine.

(TI)

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu