20170905 BEKO

farah baner

Nakon Livnice čelika Tuzla: Unis Tok iz Kalesije kupio i bilećku Kovnicu za 1,9 mil KM

1304 bilecaBilećka Kovnica u stečaju prodata je firmi Unis Tok iz Kalesije za 1.909.000 KM potvrđeno je poslovnom portalu Hercegovinapress.com u Okružnom privrednom sudu u Trebinju.

Kovnica je prodata putem licitacije, a ponude su dostavila dva zainteresovana kupca. Fabrika ne radi skoro deceniju, a njena vrijednost pala je na 1.760.247 KM.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić za Hercegovinapress.com kaže da je juče održao sastanak sa novim vlasnikom Kovnice.

- Prioritet je oživjeti fabriku i uposliti ljude. Dobio sam obećanje da će Unis tok zaposliti 40–50 radnika u prvoj fazi, a moguće da im se u partnerskom odnosu pridruži i još jedan privrednik iz Nikšića koji je pokazao interesovanje i spremnost da ulaže u Kovnicu - rekao je Aleksić.

Bilećka Kovnica je prije rata zapošljavala oko 900 radnika, a najveći dio otkovaka plasirala je na strano tržište posredstvom Energoinvesta u čijem je sastavu poslovala.

Podsjećamo , Sead Džafić, vlasnik firme "Unis Tok", ujedno i načelnik opštine Kalesija, nedavno je za 13.910.000 maraka kupio i Livnice čelika u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu