20170905 BEKO

farah baner

Općinski sud u Sarajevu: Potvrđena optužnica protiv Kukića, Zukića, Sarajlića i ostalih

2411 kukić2Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića potvrdila je portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Amir Zukić, Safet Bibić, Nedžad Trako, Senad Trako i Ramiz Karavdić se terete za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje.

- Esed Džananović krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti

- Asim Sarajlić i Mirsad Kukić krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem

- Seid Fazlagić krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela

- Amir Zukić krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja Kako se navodi u optužnici, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić.

Oni su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su počinili krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Postupajuće tužiteljice uz optužnicu su predložile Općinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora Amiru Zukiću, Safetu Bibiću, Senadu i Nadžadu Traki, Ramizu Karavdiću, Esedu Džananoviću i Seidu Fazlagiću, javlja N1.

(TI)

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu