Izetbegovićev odgovor na hapšenja u RS-u: SDA će platiti advokate uhapšenim povratnicima!

by admin
| 15:28

Povodom hapšenja povratnika na području Srebrenice Stranka demokratske akcije održala je danas hitnu sjednicu Kolegija, dok je član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović napravio niz kontakata s ljudima na terenu.

To je danas potvrdio Izetbegović novinarima u Sarajevu, kojom prilikom je istakao da je SDA svoje funkcionere poslala na teren, koji će otići do porodica. 

– Samo advokati mogu doći do onih koji su optuženi i tu će stvar podržati SDA u smislu da se plate advokati da dođu i da vidimo šta se dešava sa ljudima koji su zatvoreni – naglasio je Izetbegović. 

Mišljenja je da je policija Republike Srpske itekako prešla svoje nadležnosti, a što se tiče sumnji na terorizam ističe da se time trebaju baviti ovlaštene agencije. 

– Tu stvar ćemo istjerati načistac. Bit ćemo aktivni na tome da se na vrijeme zaustavi neki razvoj događaja, koji prijeti u BiH. SDA je spremna biti prva u obračunu s terorizmom u kreiranju mehanizama, koji mogu zaustaviti eventualne terorističke akte u BiH, ali nećemo dopustiti da se pod agendom borbe protiv terorizma maltretiraju povratnici i da se plaši i zaustavlja proces povratka – poručio je Izetbegović.

(TI/Fena)