Nakon pozorišta i filma: Frenkie gost Sarajevskoj filharmoniji

by admin
| 20:33

U četvrtak 26. marta u 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, Frenkie će imati gostujući nastup na kojem će prvi put doći do suradnje između jednog hip hop izvođača i Sarajevske filharmonije. Koncert nosi ime “Večer tanga – od Rima do Buenos Airesa”, a gosti su Gianluca Marcino – dirigent, i Mario Stefano Pietrodarchi, koji svira bandoneon.

Filharmonija će za ovu priliku u klasičnom stilu svirati podlogu za jednu od Frenkijevih pjesama, a suradnja je dio projekta koji će biti detaljnije najavljen kasnije u toku 2015. Frenkie je tokom svoje karijere imao dodir sa pozorištem i filmom, a sada prvi put dolazi do suradnje sa klasičnom muzikom.

Njegovom muzikom inspirisani su dokumentarni filmovi “Pismo” i “Granica”, a radio je muziku i za predstavu “Mortal Kombajn” Dine Mustafića. Njegova pjesma “Soundtrack” našla se na Hollywoodskom blockbusteru “The Incredible Hulk”, a suradnja sa Damirom Imamovićem izrodila je pjesmu “Tebi” koja je jedna od rijetkih pjesama u kojima su kombinovani hip hop i sevdah.

(TI/rb)