SBB TK: Predstavljen Fahrudin Pašić, kandidat za načelnika općine Živinice

by admin
| 15:37

Na press konferneciji Kantonalnog odbora SBB-a Tuzlanskog kantona koja je održana danas u prostorijama SBB-a Tuzla, svoj program rada predstavio je kandidat prof. Fahrudin Pašić, kandidat te stranke za načelnika općine Živinice.

– Veliki broj privrednika se udružio u općini Živinice kako bi zajednički okupljeni u projektu SBB-a napravili ambijent za razvoj i prosperitet općine Živinice- istaknuto je.

Na čelu projekta reforme i reorganizacije nalazi se budući načelnik Živinica prof. Fahrudin Pašić. Fahrudin Pašić je uspješno radio, kako u privredi, tako i u obrazovanju, te je iz tog razloga izbor koji obećava bolju budućnost Živinica

SBB je projekat koji je stao uz narod, uz privrednike, uz građane, uz uspješne ljude koji mogu voditi zajednicu ka boljoj budućnosti, a izbor prof. Fahrudina Pašića za kandidata za načelnika je još jedan dokaz da Savez za bolju budućnost vodi brigu o tome ko je sposoban da pravedno i pošteno radi i vodi općinu u bolje sutra – istakao je  predsjednik Općinskog odbora SBB Živinice, Mehemd Alispahić, napomenuvši da je Savez za bolju budućnost u Živinicama formirao tim na čijem je čelu on, a koji će osigurati uvjete za privredni i ekonomski prosperitet općine Živinice.

Rečeno je da će Pašić kao načelnik biti prepoznatljiv po transparantnosti, te aktivno djelovati na stvaranju povoljnih administrativno – poslovnih uslova za dolazak investicija u općinu Živinice.

-Za ostvarenje tog cilja napravit ću reformu i reorganizaciju Javnih preduzeća u općini i pravilno usmjeravati sredstva iz budžeta, te projekte i investicije ću rasporediti na dijelove općine – rakao je Pašić.

Profesor Pašić je istakao da je  u prethodnom periodu nije bilo ljudi koji su se istinski zalagali za stanovnike općine Živinice , te da je kucnuo čas za korjenite promjene koje će osigurati da na čelo općine dođe onaj ko obećava pravdu, poštenje i rad.

(TI/Press SBB TK)