Novi udar na džepove građana: Plaćanje računa BH Telecoma u BH Pošti od sada sa provizijom

by admin
| 7:54

Plaćanje računa za usluge BH Telecoma u poštama BH Pošte od 1. januara 2015. obavlja se sa provizijom, stoji u zvaničnom saopćenju BH Telecoma, gdje se napominje da će plaćanje na prodajnim mjestima BH Telecoma, kao i mobilno plaćanje računa, biti i ubuduće, kao i do sada, besplatno.

Prodajnu mrežu BH Telecoma čine prodajna mjesta i BH Telecom centri, koji su raspoređeni na području cijele BiH, i tu se mogu platiti računi za sve BH Telecom usluge, gotovinom ili karticom. 

Uslugu mobilno plaćanje računa mogu koristiti svi postpaid i prepaid korisnici mobilne mreže BH Telecoma, plaćanjem jednog ili više računa BH Telecoma, na svoje ili ime drugog korisnika, uz njegovu saglasnost. Svi računi mogu biti objedinjeni na jedinstveni račun putem samo jedne uplatnice.

BH Pošte će vršiti plaćanje prema svom cjenovniku za provizije. Koliko će to biti, nismo uspjeli saznati. Na naše konkretno pitanje zašto se desio ovaj novi udar na džep građana, nakon pet sati čekanja iz BH Pošta smo dobili dvije rečenice, u kojima stoji da će plaćanje biti na osnovu odluke BH Telecoma da više neće snositi troškove naplate. Iz nezvaničnih izvora saznali smo da su u BH Poštama bili zatečeni tom odlukom. A, kako li su tek građani? – piše Oslobođenje.

(TI)