Filmska pljačka u Doboj Istoku: Autom iščupali bankomat, pucali na policiju

by admin
| 10:46

Filmska krađa odvijala se jutros u mjestu Kolkotnica kod Gračanice, kada su za sada nepoznate osobe oko tri sata ujutro pokušale ukrasti bankomat NLB banke.

 

Razbojnici su bankomat vezali za automobil terenac, uspjeli ga iščupati iz ležišta, nakon čega se u pomenutoj banci aktivirao tihi alarm. Odmah nakon ovog događaja policija je izašla na teren, a uslijedio je vatreni obračun.

-Vidjevši policiju, za sada nepoznati razbojnici ispalili su više hitaca prema pripadnicima MUP-a, nakon čega su se džipom dali u bijeg. Za sobom su cijelo vrijeme vukli ukradeni bankomat-kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Pripadnici MUP-a TK pokazali su veliku hrabrost tokom ove akcije. Grupa razbojnika u bjegu je za sobom vukla bankomat tri do četiri kilometra, da bi se potom zaustavili, u namjeri da bankomat ubace u automobil, ne sluteći da ih u stopu prati policijska patrola.

-Zaustavili su džip, vjerovatno u najmjeri da bankomat ubace u automobil. Tada ih je sustigla policija kada su bježali prema Dujama, nakon čega su ponovo počeli pucati na njih. Policija je tada uzvratila vatrom, nakon čega su razbojnici od automobila otkačili bankomat te pobjegli u pravcu Doboja-dodaje Šarić za Republiku.

Na bankomatu su ostala vidna oštećenja, a za sada nije poznato da li je tokom ove drame iz njega nestalo novca. Uviđaj vrše pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, a obaviješteno je i Tužilaštvo TK.

(Tuzlainfo/Bportal.ba)