Anis Ajdinović: Moguće je ukidanje policijskog sata

by admin2
| 9:53

Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove rekao je da je moguće ukidanje policijskog sata u FBiH.

Naime, Ajdinović je istakao da podijeliti mišljenje sa stručnim kolegama, a to su  epidemiolozi i članovi Kriznog štaba koji će razmotriti sve okolnosti i činjenice.

Mišljenja sam da se situacija poboljšava zahvaljujući prevashodno mjerama federalnog Kriznog štaba. Tu imamo i naš mukotrpni angažman, tako da pretpostavljam da će o pitanju ukidanja policijskog sata kolege donijeti ispravne odluke“, rekao je Ajdinović.

On se osvrnuo i na djelatnosti koji su najmanje poštivali mjere te rekao da je najveći rizik upravo u tržnim centrima, prodavnicama, ugostiteljskim objektima, jedinicama javnog prijevoza, a dolaskom zimske sezone i na skijalištima.

​”Koliko god je teško privrednim subjektima pridržavati se epidemioloških mjera, toliko je teže i inspektoru obavljati inspekcijski nadzor, posebno u situaciji kad mora biti represivan. Mogu s ponosom reći da ovu krizu držimo pod kontrolom, međutim bili smo primorani u desetak slučajeva zatražiti intervenciju policijskih službenika, najviše u KS-u”, kazao je Ajdinović, prenosi Akta.ba.

(TI)