petak, 27 Novembar 2020 11:00

Večeras: Evropska noć istraživača BiH uz slogan „Otkrijmo neotkriveno“

2711 noc istrazivaca

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine, uz slogan “Otkrijmo neotkriveno” ponovo stiže u BiH 27. novembra u 17.00 sati putem online platformi.

Ovo je tradicionalna proslava naučnih dostignuća i istraživanja koja više od decenije okuplja sve ljubitelje nauke. Evropska noć istraživača priprema poseban sadržaj za ovu godinu s centralnim događajem 27. novembra kako bi kroz online platforme, radionice, predavanja, takmičenja, eksperimente i brojne zanimljivosti mogli zajedno proslaviti nauku i otkriti neotkriveno, saopšteno je.

Evropska noć istraživača BiH 2020. istražuje naučne i istraživačke potencijale Bosne i Hercegovine kroz takmičenje srednjih škola za najbolji naučno-istraživači rad, takmičenje osnovnih škola za najbolji likovni rad, razgovore s naučnicima, virtuelne posjete laboratorijama i naučnim institutima širom BiH, lovom na blagom te brojnim drugim zanimljivim sadržajima za sve generacije, navodi se u saopštenju.

Svi događaji i aktivnosti će se moći pratiti putem facebook stranice Evropske noći istraživača u BiH: VIDEO i internet stranice VIDEO

Ovaj projekat realizira konzorcij sačinjen od Tidea d.o.o. Banjaluka, Udruženja BALKANFILM i Instituta za hidrotehniku d.d. Sarajevo (HEIS) i Info centar Evropske unije u BiH, u saradnji s partnerskim organizacijama širom BiH i pod pokroviteljstvom programa Evropske unije Horizont 2020.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu