subota, 21 Novembar 2020 13:50

Ignorišu mjere: U Sabornoj crkvi skoro niko nema masku, vjernici ljube sanduk sa tijelom Irineja

2111ljubljenje sanduka

Arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je da će se tokom molitvenog ispraćaja i sahrane patrijarha Irineja, koji je bio zaražen koronavirusom, SPC striktno pridržavati mjera koje su zbog epidemiološke situacije u propisali nadležni državni organi.

Međutim, fotografije vjernika u Sabornoj crkvi u Beogradu, koje prenosi Nova.rs pokazuju da rijetko ko od nji ima masku, i da se ljube krst i pokrov koji se nalazi iznad odra, kao i sanduk u kojem je tijelo.

Inače, u Srbiji je u petak zabeleženo novih 6.254 slučajeva koronavirusa, a 30 ljudi je preminulo. Članovi Kriznog štaba već nekoliko dana raspravljaju o epidemiološkim mjerama koje bi trebalo da se pooštre, a zdravstveni kapaciteti bolnica u Srbiji su ugroženi.

Nova.rs podsjeća da su se mjere masovno kršile i na dan sahrane mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je također bio zaražen koronavirusom. Liturgiju i opelo povodom smrti Amfilohija služio je upravo patrijarh Irinej, a 20 dana od tog događaja u Crnoj Gori je zaraženo 10.743 osoba, što je 1.705 na sto hiljada stanovika, piše Nova.rs pozivajuću se Radio-televiziju Crne Gore.

(TI/Nova.rs)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu