sda desktop gif 2

petak, 25 Septembar 2020 13:00

Važna obavijest ambasade za državljane BiH koji su se vratili iz Njemačke

2608 njemacka

Od ovog trenutka potvrde o prelasku granice (dokaz o tome da ste već napustili Njemačku) primamo svake srijede od 8:00 do 9:00 sati. U tu svrhu Vam i dalje ne treba termin, ukoliko ne dođe do prevelike gužve, naveli su jutros iz Ambasade Njemačke u BiH.

Kako navode, ova obavijest se odnosi na osobe koje je služba za strance u Njemačkoj zamolila da u svrhu dokazivanja izlaska iz Njemačke svoju potvrdu o prelasku granice lično predaju u Ambasadi u Sarajevu.

“Ambasada ima mogućnost da svake srijede prije podne od 08:00-09:00 sati prima potvrde o prelasku granice. U tu svrhu se neće zakazivati termini. Ukoliko dođe do prevelike gužve, prijem će se u datom slučaju morati odgoditi za iduću sedmicu”, navode iz Ambasade.

Zamoli su građane da povedetu računa o tome da svaka osoba kojoj je potrebna potvrda o prelasku granice mora lično doći u Ambasadu i donijeti formular koji je izdala služba za strance.

“Nije moguće da predajete potvrde o prelasku granice za treća lica, čak ni za članove porodice. Molimo da obavezno nosite masku (zaštita za usta-nos)! Zahtjeve za izdavanje viza još uvijek nije moguće primati”, navode.

(TI)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu