sda desktop gif 2

utorak, 22 Septembar 2020 11:01

Kandidati iz Tuzle, Sarajeva i Zenice: Ko će na čelo Ljekarske komore FBiH?

2209 ljekarska

Prim. dr. Harun Drljević iz Zenice, prim. dr. Mirsad Đugum iz Sarajeva i dr. Amila Bećirević sa Zavoda zdravstvenog osiguranja TK su kandidati za novog predsjednika Ljekarske/Liječničke komore Federacije BiH - piše Oslobođenje.

Nijedno od njih nije još zvanično pristalo na kandidaturu, ali za to ima vremena. Jer, kako je odlučeno na redovnoj sjednici Skupštine ove komore u subotu, a koja, uprkos nekim očekivanjima, nije nastavljena izbornom skupštinom, o novom predsjedniku će se raspravljati 10. oktobra.

Dr. Drljević je osnivač i aktuelni predsjednik ove komore drugi put, a ranije je bio, takođe u dva mandata, predsjednik Ljekarske komore ZDK-a. Ponovo ga je predložilo na čelnu poziciju šest komora u Federaciji.

Tuzlanska ljekarska komora je predložila dr. Bećirević, a kandidat sarajevske Ljekarske komore je dr. Đugum.

Dvije ljekarske komore nisu učestvovale u radu subotnje skupštine: mostarska, koja nije ni upisana u federalni registar, te Komora iz ZHK-a, koja jeste upisana, ali ni ona ne participira u radu.

Inače, oko 4.000 doktora su članovi Federalne ljekarske/liječničke komore, a oko 800 njih zasad su izvan njene aktivnosti.

- Još nisam odlučio da li ću staviti svoj potpis, kaže nam juče dr. Drljević, siguran da nema budućnosti za ovu i svaku drugu ljekarsku komoru, neovisno o tome ko će biti na čelu, ukoliko se u njen rad uvuče politika.

- Politika je smrt za Komoru, ova mora ostati cehovska, smatra prim. dr. Drljević. 

(TI)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu