srijeda, 05 Avgust 2020 21:00

Granična policija: U Kalesiji spriječeno krijumčarenje migranata

0603 migranti

Zajedničkim operativnim radom jedinice granične policije Zvornik i PU Kalesija, u ponedjeljak je na području općine Kalesija otkriveno krijumčaranje tri osobe afroazijskog porijekla, državljana Bangladeša.

Osobe su otkrivene kontrolom vozila marke Opel, kojim je upravljao vlasnik vozila, državljanin BiH S.E., saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog sumnje da se navedena radnja dovodi u vezu s izvršenjem nedopuštene radnje krijumčarenja osoba i transporta krijumčarenih preko područja BiH, daljnji rad na predmetu je ustupljen policijskim službenicima Postrojbe granične policije Zvornik, koji su u službene prostorije postrojbe proveli 3 nezakonita migranta i jednog državljanina BiH.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koji je naredio zadržavanje svih osoba u službenim prostorijama postrojbe, radi obrade i dokumentiranja kaznenog djela krijumčarenja osoba.

U utorak, 4. augusta, zajedničkim operativnim radom policijskih službenika PGP-a Zvornik i policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona – PU Kalesija, na području općine Kalesija, kontrolirana su još 4 državljanina Bangladeša, a koja se dovode u vezu s državljaninom BiH, S.E.

Osobe su provedene u službene prostorije PGP-a Zvornik na daljnje postupanje. Protiv bh. državljanina će nadležnom tužiteljstvu biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenja osoba, navodi se u saopštenju za javnost Granične policije BiH.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu