srijeda, 05 Avgust 2020 12:54

BiH: Koronavirusom zaraženo još 274 osoba, šest osoba preminulo

0106 test 1

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovano 274 slučaja zaraze koronavirusom, a njih šest pacijenata sa COVID-19 je preminulo.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH testiran je 1.161 uzorak, od kojih je 183 pozitivnih na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 90.712 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 7.700 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH se oporavilo 3.959 pacijenata, 177 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata. Trenutno je aktivno 3.559 slučajeva-oboljelih od COVID-19.

Do sada su zabilježena 182 smrtna slučaja, u posljednja 24 sata Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljena su četiri smrtna slučaja, preminule su dvije žene iz Mostara i Bugojna, te dva muškarca iz Živinica i Konjica. 

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona, a urađeno je testiranje 436 laboratorijskih uzoraka, od čega je virus korona potvrđen kod 91 osobe.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 436 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 91 osobe u RS.

Radi se o 48 muških i 43 ženske osobe, od kojih je 14 mlađe, 60 srednje i 17 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 24 osobe su iz Banjaluke, 12 iz Doboja, 10 iz Trebinja, sedam osoba je iz Gacka, po pet iz Bijeljine i Bileće, četiri osobe su iz Кozarske Dubice, po tri su iz Teslića i Šamca, po dvije osobe su iz Modriče, Prijedora i Ribnika i po jedna osoba je iz Berkovića, Vlasenice, Vukosavlja, Dervente, Donjeg Žabara, Кneževa, Laktaša, Lopara, Ljubinja, Petrova, Srpca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Prnjavora i ženi starije životne dobi iz Doboja.

Do sada je u ovom entitetu potvrđeno 5.227 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 185 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu