utorak, 04 Avgust 2020 08:41

Gračanica: Počela kampanja za provođenje preventivnih mjera za sprječavanje širenja virusa COVID-19

0408 gracanicaantikorona

U svrhu očuvanja zdravlja i života građana, u Gračanici je jučer počela Kampanja Podizanja svijesti građana u cilju provođenja preventivnih mjera za sprečavanje širenja korona virusa COVID 19.

Organizator Kampanje je Grad Gračanica, a učesnici su nevladine organizacije, sportski kolektivi, javna preduzeća i ustanove, a poziv za učešće u kampanji je proslijeđen i privatnim firmama. U narednom periodu na više punktova gdje je najveća frekvencija ljudi, vršit će se podjela informativnih letaka kao i zaštitnih maski, koje predstavljaju jednu od najvažnijih protivepidemijskih mjera.

U ovu svrhu Grad Gračanica je obezbijedio 20.000 maski.

Volonerke i volonteri iz udruženja građana i sportskih klubova dijelit će maske i promotivne letke svaki radni dan u terminu od 09:00 do 12:00 sati na slijedećim lokacijama: Gradski park u centru grada, ispred ureda mjesne zajednice Gračanica na šahovskom polju, ispred tržnih centara (Shopping centar Etna, TC Bingo, i TC Belamionix). Pored navedenih lokacija, u dane ponedjeljak i petak, podjela će se vršiti i na štandu na dodatnoj lokaciji na ulazu u gradsku pijacu.

U Gradskoj upravi ističu da je najveći strah koji imaju, strah za živote građana, ali isto tako su zabrinuti i za stanje u privredi ukoliko dođe do zaraze uposlenika u proizvodnim pogonima.

Gradonačelnik Nusret Helić je u svom obraćanju građanima na početku Kampanje istakao: „Svjedoci smo da je u proteklom periodu na području grada Gračanica kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, epidemiološka situacija pogoršana, a restriktivne mjere koje smo imali u martu i aprilu su ublažene i ukinute.

Pozivamo sve građanke i građane da se uključe u kampanju, pridržavaju se propisanih mjera, kako bi posljedice bile što manje, jer naša savjest je nečija budućnost.“

(TI/RTV Slon)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu