Danas će veći dio dana preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na krajnjem jugu zemlje. Padavine su uglavnom lokalne i slabijeg intenziteta. Više padavina se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak, 20.07.2020., u Bosni veći dio dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima se očekuje razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

U utorak, 21.07.2020., u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla i niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

U srijedu, 22.07.2020., u Bosni prije podne sunčano. Umjeren porast naoblake u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su izgledni na području Krajine i sjevera Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

(Tuzlainfo.ba)