četvrtak, 09 Juli 2020 20:26

Još jedna zemlja u regiji bh. građanima uvela obavezan PCR test za prelazak granice

Test covid tuzlainfo 10

Građani Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije od danas za ulazak u Sjevernu Makedoniju moraju obavezno imati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Takvu odluku Vlada Sjeverne Makedonije donijela je na prijedlog Komisije za zarazne bolesti, zbog, kako je obrazloženo, značajnog širenja korona virusa u tri zemlje regiona.

Preporuka Komisije usvojena je nakon razmatranja epidemiološke situacije u tim zemljama, a u skladu sa informacijama zdravstvenih vlasti tih zemalja, saopšteno je iz makedonskog Ministarstva zdravlja.

“Svi građani iz Srbije, BiH i Crne Gore pri ulasku u zemlju obavezno da dostave PCR test ne stariji od 72 časa”, predložila ja Komisija nakon razmatranja situacije na jučeršanjem sastanku, prenosi portal “Plusinfo”.

Sjeverna Makedonija je 17. juna otvorila sve granične prlelaze, ali je ulazak uslovila negativnim PCR testom i odlaskom u dvonedjeljnu samoizolaciju, da bi 26. juna ukinula te restriktivne mjere.

Građanima BiH kada su u pitanju zemlje regije PCR treba za prelazak granice Slovenije, dok je za ulazak u Crnu Goru dovoljan i serološki test.

(TI)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu